Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Nieuwe buren

 

Willen jullie onze nieuwe buren worden?

In een rustige, groene omgeving net buiten Bussum in de Hilversumse Meent, is onze Wandelmeent gesitueerd. Onze straat is autovrij en speels van opzet: kinderen kunnen naar hartenlust op straat spelen. Volwassenen natuurlijk ook, maar die kiezen er eerder voor om er te zitten en te praten met straatgenoten en voorbijgangers. Aan het begin van de straat hebben we een bushalte met een buslijn naar Naarden-Bussum en een buslijn naar Hilversum. Op een steenworp afstand hebben we een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. Vanuit de Hilversumse meent ben je binnen een paar minuten in het bos, op de hei of bij natuurgebied het Naardermeer. Als je een klein stukje verder gaat, zit je aan het Gooimeer of aan de Vecht. Vanuit de Hilversumse meent is het ongeveer 10 minuten fietsen naar station Naarden-Bussum. Vanuit daar ben je met de trein binnen een half uur in Amsterdam, Utrecht of Amersfoort.

De Wandelmeent is een straat met 50 woningen en daarnaast diverse gezamenlijke ruimtes. De straat is verdeeld in 10 groepjes (klusters) van 4 of 5 woningen. Deze klusters hebben naast de woningen ook nog een klusterkeuken om gezamenlijk te kunnen koken en eten en een klusterschuur waar ook de wasmachines en de drogers staan.

In de straat wonen ongeveer 100 mensen in de leeftijd van 0- 80 jaar. 

De gezamenlijke ruimtes zijn o.a.

  • Het Luye Gat: Hier worden vergaderingen gehouden, koffiediensten gehouden, er is een bar en er wordt regelmatig gezamenlijk film gekeken.

  • Het Luye Zweet: Fitnessruimte

  • Het Blote Gat: sauna

  • Grove Hob: werkplaats met gereedschap

  • Nr 15: jongeren honk

  • Logeerkamers: We hebben er drie in de straat.  

Daarnaast hebben we nog verschillende gezamenlijke tuinen.

Wij vinden het belangrijk dat toekomstige bewoner de Centraal-Wonengedachte omarmt. We zoeken actieve energieke bewoners, die naast het clusterleven ook tijd en energie willen steken in de gezamelijke activiteiten van en voor de straat. Hierbij valt met name te denken aan het bekleden van bestuursfuncties, het plaatsnemen in commissies die de gemeenschappelijke ruimtes beheren, het mee helpen organiseren van  evenementen (bijvoorbeeld de rommelmarkt, muziekavonden, sinterklaas of oud-en nieuwfeest) of zelf activiteiten initiëren.

 

 

 

 

U bevindt zich hier: Home Informatie Het keuzeproces nieuwe buren?