Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Artikelen in de pers

Hier vind je artikelen over (wonen in) de Wandelmeent die in de pers of online zijn verschenen:

Blog van een "toevallige" bezoeker (datum onbekend)

Restaurant Day in 't Luye Gat Gooi en Eemlander 9 februari 2014 

Het monumentje Gooi en Eemlander 11 juni 2012

De speciale editie van Gewoon Anders  n.a.v. het 35-jarig jubileum juni 2012

Meest sociale buurt van 2009 Readers Digest 2009

"Een wakend oog in alle 50 huizen", Peet en Josine Trouw 31 oktober 2008

Bob Fris, door Peter Brusse in de Volkskrant van 12 maart 2005

"Elke voordeur kan gewoon op slot", Margriet en Annemieke Trouw 13 juni 2002

Verslag Symposium (met foto's) 25 jaar CW  pagina 3-5 Gewoon Anders 2002

 

 

Nieuwe buren gezocht

Word jij onze nieuwe buur?

Centraal Wonen Hilversum is een straat in de Hilversumse Meent, een buitenwijk van Hilversum die grenst aan Bussum. Door de bijzondere architectuur (rode gevels, ronde daken) zijn we zelfs vanuit de lucht goed herkenbaar. Er is veel groen in de buurt en het Naardermeer is onze achtertuin. En vanuit al die natuur zijn Amsterdam, Amersfoort, Almere en Utrecht per trein of auto in een half uur te bereiken! 

Onze straat bestaat uit 50 woningen van verschillende groottes, ieder voorzien van eigen keuken, toilet, douche én tuin. De woningen zijn gegroepeerd in 10 clusters van 4 of 5 woningen.

 

De leden van een cluster delen samen een clusterkeuken waar o.a. gezamenlijk gekookt en gegeten kan worden, en een berging met daarin ook wasmachines en drogers voor gezamenlijk gebruik (dit verschilt per cluster). Verder delen we met de hele straat een bar- en vergaderruimte, een grote tuin, een kleine moestuin, een werkplaats, een fitnessruimte, een sauna met zonnebank en een ruimte voor de jeugd.

 

Wij vinden het belangrijk dat toekomstige bewoner de Centraal-Wonengedachte omarmt. We zoeken actieve energieke bewoners, die naast het clusterleven ook tijd en energie willen steken in de gezamelijke activiteiten van en voor de straat. Hierbij valt te denken aan het bekleden van bestuursfuncties, het plaatsnemen in commissies die de gemeenschappelijke ruimtes beheren, het mee helpen organiseren van  evenementen (bijvoorbeeld de rommelmarkt, muziekavonden, sinterklaas of oud-en nieuwfeest) of zelf activiteiten initiëren.

Er is op dit moment een cluster op zoek naar een nieuwe buur!

Cluster 55 zoekt voor hun 5vlaks-woning een gezin met 2 volwassenen en schoolgaande kinderen.

De cluster bestaat uit vijf woningen. In huis 1 woont Herman (hovenier, 59 jr), in huis 2 woont Peet (Theatertechnicus 49 jr). In huis 4 woont Janice, (actrice 40 jr) met Senna en Toby(7 en 5 jr) en in huis 5 woont Petra (met pensioen, 70 jr). Woning 3, de vijf-vlaks, komt waarschijnlijk in februari 2018 vrij.

Indeling van de woning: Entree via de clusterhal, in de woonkamer (42m2) met keuken en achterdeur naar de tuin en de berging. Open trap naar de 1e verdieping met douche en toilet en 3 slaapkamers (1x 15m2, en 2x6m2). De grote slaapkamer geeft toegang tot het gezamenlijke clusterdakterras met uitzicht op de Luye Tuin. Op de 2e verdieping een slaapkamer van 15m2 en een badkamer met douche en toilet en toegang tot het privé-dakterras (op het zuid-oosten).

De huur van de woning bedraagt 873,43 . Dit is inclusief centrale verwarming en water, exclusief stroom en kookgas. Omdat we onder de sociaal huurregelingen vallen dienen we de regels voor passend toewijzen te respecteren, en dient het verzamelinkomen van het gezin minimaal €30.175 per jaar te bedragen.

Als cluster eten we 1x per week samen, we koken om de beurt. Aan tafel bespreken we wat iedereen bezig houdt. We zoeken mensen die zich actief in willen zetten voor de straat en in ons cluster. Sociaal en open minded, die niet bang zijn voor een klusje op zn tijd.

Als jullie enthousiast zijn, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , waarin jullie je voorstellen en beschrijven waarom jullie graag bij ons en in ons CW project willen wonen.

Commissie-pagina's

In het menu aan de linkerkant vind je de afzonderlijke pagina's van de verschillende commissies. Iedere pagina valt inhoudelijk onder de verantwoordelijkheid van de betreffende commissie. Zij zijn in staat de inhoud zelfstandig te wijzigen aan te vullen of te verwijderen. 

           

  

    

 


 
 
   

 


 

Besturen


 

In de straat zijn 2 besturen actief: het bestuur van de Bewonersvereniging, en het bestuur van de Stichting. Welk bestuur wat doet lees je in het kort hieronder, en uitgebreid op de betreffende bestuurspagina.

De notulen en jaarverslagen van de beide besturen worden gepubliceerd in de Welgemeent, en zijn daarmee ook online te benaderen en te doorzoeken

 

Het bestuur van de Bewonersvereniging.

Centraal wonen : dat zijn wij met z’n allen.  “Samen doen wat samen kan” is ons motto.  Het bestuur van de bewonersvereniging draagt zorg voor de “software” van onze straat: het heeft als taak om, namens en met hulp van alle bewoners, het idee van Centraal Wonen zo goed mogelijk te realiseren.

Het bestuur van de Stichting

Namens de woningcorporatie beheert de Stichting het complex Centraal Wonen.  Het bestuur draagt zorg voor de “hardware” van ons wooncomplex: de huizen en gemeenschappelijke ruimtes. De zorg voor energielevering, de huurcontracten, huurinning en afdracht ervan aan de woningcorporatie, en het beheer van het stichtingskapitaal.

 

 Wie zit en zat er in welk bestuur?

Concerten in de straat

In de beginjaren van de Wandelmeent heeft er zeer kort een Muziekcommissie (onder andere Bob, Lenian) bestaan die concerten organiseerde in de straat. Musici “van buiten” werden aangetrokken om in de straat een concert te geven. Zo werd er in de eerste serie concerten gespeeld met Frits Lambrechts: een pianokwartet, met een altviolist die ook in de straat woonde. Musici van buiten aantrekken bleek lastig te zijn: er was geen budget voor. Er was geen piano. Bovendien moesten de concerten ook toegankelijk zijn voor de hele kleine, beweeglijke kinderen (alles moest kunnen in die tijd), wat soms ook de nodige irritaties opwekte. Daarom kreeg men bijna niemand bereid om een concert te komen geven en werd er al snel overgegaan op try-outs van mensen die een ensemble hadden. En zo kwam bijvoorbeeld het Amsterdams cellokwartet met hun try-outs naar de Wandelmeent. Er was hier veel belangstelling voor. (Inmiddels bestaat het kwartet al dertig jaar!) De Muziekcommissie heeft uiteindelijk slechts één seizoen bestaan. De concerten daarna werden ad-hoc georganiseerd en werden vooral door bewoners gegeven.

De meeste (oud)bewoners zullen zich met name het kerstconcert herinneren dat bijna elk jaar op 24 december gegeven wordt. Vanaf 1996 is George hiervan de initiator geweest. Hij maakte in overleg met diverse musici (professionals, semiprof en gevorderde amateurs samen!) het programma. Onder andere met Koos en Tineke, Marike (piano), Lenian, Marius, Josée (blokfluiten), Ilse (piano), Ruloff, Ludmila, Anne en George. Soms aangevuld met gastmusici “van buiten”. Ook jongeren uit de straat, zoals Robert (gitaar), Anne (gitaar), Jan (zang en gitaar) en de x-mas carolmeiden van 2010, lieten zich horen. Vaak stond er klassieke muziek aan het begin op het programma en in de tweede helft de wat lichtere genres. Daartussen was er altijd iets met tekst: een kerst- of wintervertelling of poëzie. Ton heeft dat jarenlang verzorgd.

Naast het kerstconcert waren er ook “losse” concerten. Bijvoorbeeld van Guadalupe (& friends), via Koos en Tineke. Er is ook een Forellen-feest geweest waar Marius & friends het Forellenkwintet van Schubert speelden, gevolgd door een grootse forellenmaaltijd (bereid door koks onder leiding van Rob). Willeke heeft eens een uitvoering getoond van de Kindertotenlieder van Mahler en er is bijvoorbeeld ook een prachtig concert geweest met de klarinettist Lars (toenmalig vriend van Frans) samen met andere topmusici: onder andere het klarinetkwintet van Gordon Jacob. Anne heeft een keer het hele City-orkest naar de straat gehaald, waar hijzelf een tijdje in speelde. En ook Ruloff (& friends) heeft concerten gegeven, meestal met eigen werk. De Wandelmeent heeft ook een pianistendag gehad. En van recentere datum: het Chopin-concert in 2010 met George, Ludmilla, Lenian, Noriko en Kris.

Bij diverse straatfeesten werd er een Wandelmeentorkest gevormd, meestal op initiatief van Koos. Verschillende keren is er als afsluiting van zo’n dag een ‘wereldberoemde’ Amsterdams accordeonist uitgenodigd om tijdens bijvoorbeeld het kampvuur meezingmuziek te begeleiden. Veel (oud)bewoners zullen zich het zingen rond de kerstboom herinneren al of niet met begeleiding van viool of slagwerk of accordeon. En niet te vergeten al die kinderen die in de loop der jaren voor Sinterklaas een muziekstukje ten gehore hebben gebracht.

Tot slot nog dit: er waren ook regelmatig leerlingenuitvoeringen in ’t Luye Gat, van bijvoorbeeld Lenian en Josée. Daar kon je als straatbewoner ook naar toe, als je wilde (en als er nog plaats was ….). Bij mooi weer op het plein. Genieten.

 

U bevindt zich hier: Home Informatie Het keuzeproces Uncategorised