Font Size

Layout

Menu Style

Cpanel

Straatfoto's

Panorama vanaf een dakterras

De straat gezien vanaf een dakterras

 

Een wandeling door de straat vanaf de bushalte Libellemeent

 

 

 

 

 

 

 

Na het passeren van kluster 4 en kluster 64 kom je aan bij 't Luye Gat

 

 

 

 

Voorbij 't Luye Gat en kluster 12 ligt het middelpunt van de straat: het plein met de pomp. Vanaf hier kan je linksaf naar de Luye Tuin, die achter 't Luye Gat ligt. Tegenover de tuin liggen kluster 50 en kluster 55

Kluster 55 vanuit de Luye Tuin

 

 

Ga je bij de pomp naar rechts dan kom je bij kluster 18

 

En ga je bij de pomp rechtdoor dan loop je vanzelf langs kluster 23, kluster 43, kluster 29 en kluster 37

 

 

 

(Foto: Johan Bakker)

 

 

De straat tijdens het 40-jarig jubileum (juli 2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikelen over de Wandelmeent

Hier vind je artikelen over (wonen in) de Wandelmeent die in de pers of online zijn verschenen:

Staatscourant (29 december 2016)

Bewonersmagazine van Gooi en Omstreken  pagina 16 en 17 (najaar 2017)

Blog van een "toevallige" bezoeker (datum onbekend)

Restaurant Day in 't Luye Gat Gooi en Eemlander 9 februari 2014 

Het monumentje Gooi en Eemlander 11 juni 2012

De speciale editie van Gewoon Anders  n.a.v. het 35-jarig jubileum juni 2012

Meest sociale buurt van 2009 Readers Digest 2009

"Een wakend oog in alle 50 huizen", Peet en Josine Trouw 31 oktober 2008

Bob Fris, door Peter Brusse in de Volkskrant van 12 maart 2005

"Extra thuis rond je eigen huis", Ineke en Josine Reformatorisch Dagblad 22 juni 2002

"Elke voordeur kan gewoon op slot", Margriet en Annemieke Trouw 13 juni 2002

Verslag Symposium (met foto's) 25 jaar CW  pagina 3-5 Gewoon Anders 2002

Interview met de kinderen VPRO-Gids 21-10-1978

 

 

Besturen


 

In de straat zijn 2 besturen actief: het bestuur van de Bewonersvereniging, en het bestuur van de Stichting. Welk bestuur wat doet lees je in het kort hieronder, en uitgebreid op de betreffende bestuurspagina.

De notulen en jaarverslagen van de beide besturen worden gepubliceerd in de Welgemeent, en zijn daarmee ook online te benaderen en te doorzoeken

 

Het bestuur van de Bewonersvereniging.

Centraal wonen : dat zijn wij met z’n allen.  “Samen doen wat samen kan” is ons motto.  Het bestuur van de bewonersvereniging draagt zorg voor de “software” van onze straat: het heeft als taak om, namens en met hulp van alle bewoners, het idee van Centraal Wonen zo goed mogelijk te realiseren.

Het bestuur van de Stichting

Namens de woningcorporatie beheert de Stichting het complex Centraal Wonen.  Het bestuur draagt zorg voor de “hardware” van ons wooncomplex: de huizen en gemeenschappelijke ruimtes. De zorg voor energielevering, de huurcontracten, huurinning en afdracht ervan aan de woningcorporatie, en het beheer van het stichtingskapitaal.

 

 Wie zit en zat er in welk bestuur?

Nieuwe buren gezocht

Word jij onze nieuwe buur?

Centraal Wonen Hilversum is een straat in de Hilversumse Meent, een buitenwijk van Hilversum die grenst aan Bussum. Door de bijzondere architectuur (rode gevels, ronde daken) zijn we zelfs vanuit de lucht goed herkenbaar. Er is veel groen in de buurt en het Naardermeer is onze achtertuin. En vanuit al die natuur zijn Amsterdam, Amersfoort, Almere en Utrecht per trein of auto in een half uur te bereiken! 

Onze straat bestaat uit 50 woningen van verschillende groottes, ieder voorzien van eigen keuken, toilet, douche én tuin. De woningen zijn gegroepeerd in 10 clusters van 4 of 5 woningen.

 

De leden van een cluster delen samen een clusterkeuken waar o.a. gezamenlijk gekookt en gegeten kan worden, en een berging met daarin ook wasmachines en drogers voor gezamenlijk gebruik (dit verschilt per cluster). Verder delen we met de hele straat een bar- en vergaderruimte, een grote tuin, een kleine moestuin, een werkplaats, een fitnessruimte, een sauna met zonnebank en een ruimte voor de jeugd.

 

Wij vinden het belangrijk dat toekomstige bewoner de Centraal-Wonengedachte omarmt. We zoeken actieve energieke bewoners, die naast het clusterleven ook tijd en energie willen steken in de gezamelijke activiteiten van en voor de straat. Hierbij valt te denken aan het bekleden van bestuursfuncties, het plaatsnemen in commissies die de gemeenschappelijke ruimtes beheren, het mee helpen organiseren van  evenementen (bijvoorbeeld de rommelmarkt, muziekavonden, sinterklaas of oud-en nieuwfeest) of zelf activiteiten initiëren.

Er is op dit moment een cluster op zoek naar een nieuwe buur!

Cluster 55 zoekt voor hun 5vlaks-woning een gezin met 2 volwassenen en schoolgaande kinderen.

De cluster bestaat uit vijf woningen. In huis 1 woont Herman (hovenier, 59 jr), in huis 2 woont Peet (Theatertechnicus 49 jr). In huis 4 woont Janice, (actrice 40 jr) met Senna en Toby(7 en 5 jr) en in huis 5 woont Petra (met pensioen, 70 jr). Woning 3, de vijf-vlaks, komt waarschijnlijk in februari 2018 vrij.

Indeling van de woning: Entree via de clusterhal, in de woonkamer (42m2) met keuken en achterdeur naar de tuin en de berging. Open trap naar de 1e verdieping met douche en toilet en 3 slaapkamers (1x 15m2, en 2x6m2). De grote slaapkamer geeft toegang tot het gezamenlijke clusterdakterras met uitzicht op de Luye Tuin. Op de 2e verdieping een slaapkamer van 15m2 en een badkamer met douche en toilet en toegang tot het privé-dakterras (op het zuid-oosten).

De huur van de woning bedraagt 873,43 . Dit is inclusief centrale verwarming en water, exclusief stroom en kookgas. Omdat we onder de sociaal huurregelingen vallen dienen we de regels voor passend toewijzen te respecteren, en dient het verzamelinkomen van het gezin minimaal €30.175 per jaar te bedragen.

Als cluster eten we 1x per week samen, we koken om de beurt. Aan tafel bespreken we wat iedereen bezig houdt. We zoeken mensen die zich actief in willen zetten voor de straat en in ons cluster. Sociaal en open minded, die niet bang zijn voor een klusje op zn tijd.

Als jullie enthousiast zijn, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , waarin jullie je voorstellen en beschrijven waarom jullie graag bij ons en in ons CW project willen wonen.

Commissie-pagina's

In het menu aan de linkerkant vind je de afzonderlijke pagina's van de verschillende commissies. Iedere pagina valt inhoudelijk onder de verantwoordelijkheid van de betreffende commissie. Zij zijn in staat de inhoud zelfstandig te wijzigen aan te vullen of te verwijderen. 

           

  

    

 


 
 
   

 


 

U bevindt zich hier: Home Informatie Het keuzeproces Uncategorised